Bakandan Malulen Emeklilik Açıklaması

Bakandan Malulen Emeklilik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz aylarda değişiklik yapılan Maluliyet Tespit Yönetmeliği’ne dair yanlış anlaşılmaları düzeltmek amacıyla birtakım açıklamalarda bulundu.

Her şeker hastasına malulen emeklilik maaşının bağlanmayacağını belirten Çelik, üç organda meydana gelen sıkıntılar neticesinde maluliyet aylığının bağlanacağını belirtti. Tıbbi değişiklikler olmadığı için önceki yönetmelikte sıkıntılar yaşandığını söyleyen Bakan Çelik, organ nakli yapılan çalışanların eskiden organın uyum sağlaması halinde maluliyet aylığının kesildiğini sözlerine ekledi. Daha büyük komplikasyonlara neden olabilecek çalışma koşullarını yeni yönetmelikte dikkate aldıklarını belirterek hayati öneme haiz organ nakillerinde maluliyet aylığının kesintisiz olacağının üstünde durdu.

Şeker hastalığında ise maluliyet aylığı için bin 800 gün sigortalı olma ve 10 yıl çalışma süresinin olması gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, maluliyet emekliliği hakkının sadece organ naklinde geçerli olduğunu vurguladı. Şeker hastalığında ise üç organ vasfını yitirmişse malulen emeklilik şartının yakalandığını belirterek sözlerini tamamladı.

Hakkında iskanunu

Göz atın

is-kazasi

İş Kazası Nedir?

Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada, İşveren tarafından yürütülmekte olan iş dolayısıyla, Sigortalının işveren tarafından görevle başka …