Kıdem Tazminatı’nda Üzücü Gelişme

Kıdem Tazminatı’nda Üzücü Gelişme

Çalışma Bakanı Çelik’in çağrısıyla yapılan ilk kıdem toplantısında uzlaşma çıkmadı. TOBB, kıdem hakkının yarıya düşürülmesini ve istifa eden işçilere fondan tazminat ödenmemesini isterken hükümetin işçi lehine yaptığı değişiklik önermelerine de muhalif bir tavır takındı.

Hükümetin yeni bir kıdem fonu kurularak çalışanların kıdem alacağının bireysel hesaplarda tutulup, bu fondan ödenmesi taslağına karşı çıkan TOBB; 30 gün olan işçi kıdem alacağının da 15 güne düşürülmesi talebinde bulundu.

Çalışma Bakanı Çelik, taslak çalışmayı anlatırken yeni fon sayesinde bir gün dahi çalışan işçilerin kıdem alabileceğini, üstelik kendi isteğiyle işten ayrılanların da kıdeme kavuşacağını bildirmişti. TOBB, fon kurulsa dahi kendi isteğiyle işten ayrılanlara fondan kıdem tazminatı ödenmesine karşı çıktı. Aksi halde işçilerin işletmelerine bağlanamayacağını savunan TOBB, özellikle nitelikli personelin şirketler arasındaki geçişinin hızlanacağını belirtti. TOBB’un bu yaklaşımı işçi sendikalarında tepkiyle karşılandı.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Basın İş Kanunu’nda Kıdem Tazminatı

  Türkiye’de yayımlanan gazete ve süreli yayınlarda ya da haber ve fotoğraf ajanslarında her türlü …