online-sikayet-sistemi-zorunlu-oluyor

Online Şikayet Sistemi Zorunlu Oluyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon ve internet firmaları için online şikayet sistemi kurmayı zorunlu hale getirdi. Firmalara 1 Nisan 2014′e kadar altyapılarını oluşturması için zaman tanıyan BTK bu tarihten itibaren online şikayet sistemlerinin test uygulamasını başlatacak.

BTK, tüketicilerin elektronik haberleşme hizmetlerinde yaşadığı sorunları göz önüne alarak daha şeffaf, daha kolay ve daha hızlı bir sistem oturtmaya çalışıyor. Bu sistem, internet ortamından tüketici şikayetlerini alabilecek.

İşletmeciler, internet sayfalarında oluşturdukları “tüketici şikayetleri” bölümüyle abonelerin şikayetlerini kolayca ve ücretsiz iletmesini sağlayacaklar. Sorun yaşayan ve online olarak bu sorunu firmalara ileten kullanıcılara 10 gün içinde sorunuyla ilgili çözüm önerileri sunulacak.

İşletmeciler şikayetlerin çözümü ve önlenmesi amacıyla tedbirler almakla sorumlu olurken tüketicilerin mağduriyetini giderme ve benzer durumda olan ancak şikayetlerini iletmemiş diğer kullanıcıların da sorunları ile ilgilenmekle de yükümlü olacak.

Tüketici sorunları ve çözümlerini online ortama taşıyan BTK’nın bu kararı kapsamınca telefon ve internet firmaları 1 Nisan’a kadar tüketici şikayet sisteminin altyapısını oluşturmak ve uygulama çalışmalarını tamamlamak zorunda. Online şikayet sistemi 1 Nisan-30 Haziran arasında test uygulamasına girecek ve bu sürenin bitiminden sonra aktif olarak hizmet vermeye başlayacak.

{fcomment id=1692}

Hakkında iskanunu

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü