sozlesmeli-antrenorluk-sartlari-belli-oldu

Sözleşmeli Antrenörlük Şartları Belli Oldu

Sözleşmeli Antrenör olma şartları Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün “Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Çalıştırması Hakkında Yönetmelik”te düzenleniyor. Yönetmeliğin 7/B-b maddesi, sözleşmeli antrenörlüğe atama şartları şu şekilde açıklanmıştır:

“b) Sözleşmeli antrenör olarak atanacaklarda; yurt içi veya yurt dışından alınmış antrenör belgesi, Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığının uygun görüşü ve ilgili federasyon yönetim kurulu kararıyla beraber aşağıdaki niteliklerden birisinin bulunması şarttır.

1) Üniversitelerin beden eğitimi ve spor öğretimi veren yüksek öğretim kurumlarından veya yurt dışındaki dengi okullardan mezun olmak.

2) En az lise veya dengi okul mezunu olup, üç yıl fiilen antrenörlük yaptığını kulübü ile il müdürlüğünden veya ilgili federasyondan alacağı belge ile belgelemek.

3) Son beş yıl içinde en az 3 defa uluslar arası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak fiilen görev yapmak.

4) Olimpiyat, Dünya veya Avrupa şampiyonalarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmek.

5) En az 25 defa milli sporcu olmak.

(3), (4) ve (5) bentlerindeki nitelikleri taşıyan ve fiilen beş yıl antrenörlük yapanlarda tahsil şartı aranmaz.”

Bunların yanı sıra üç defa milli olanların sözleşmeli antrenör olarak atanabilmesi için BESYO mezunu olması, lise mezunu olanların ise 3 yıl fiilen antrenörlük yapması, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda ilk üçe girmesi veya en az 25 defa milli sporcu olması niteliklerinden biri aranmaktadır.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Sigortalıların SGK’ ya Bildirilmesi

  Tahmini okuma süresi: 3 dk. Günümüzde kayıt dışı istihdamın giderek azalmasında hem Devletin etkin …