madenlerde-teknolojik-uretime-geciliyor

Madenlerde Teknolojik Üretime Geçiliyor!

Soma’daki maden faciasının ardından Türkiye maden üretiminde devrime hazırlanıyor… Bu kapsamda bütün maden ocakları gözden geçirilmeye başlandı. Plana göre robotlarla üretim dahil tüm teknolojik gelişmeler sisteme dahil edilecek. Özel ve kamuya ait maden ocaklarında bunların kullanımı zorunlu hale getirilecek. Otomasyon sonucu ortaya çıkacak olası istihdam fazlalığının ise tarım ve termik santrallerde dengeleneceği belirtiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada ısrarla vurguladığı ‘Tam otomasyon’ uygulamasına işletmecilerinden tam destek geldi.

MADEN ÜRETİCİLERİ ‘HAZIRIZ’ DİYOR

Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, işletmeciler olarak AB’de olduğu gibi madenlerde tam otomasyon sistemine geçmeye hazır olduklarını söyledi.

İSTİHDAMDA DÜŞÜŞ OLMAZ

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ise “Otomasyon yenileme modernizasyondur” dedi. Otomasyonla başta krom ve kömür ocakları olmak üzere yerin altına inen işçi sayısında düşüş olacağını belirten Kahyaoğlu, “Soma’yı örnek verecek olursak, bölgeyi az çok tanıyan bir insan olarak burada tarımsal üretimin artırılabileceğini düşünüyorum” dedi.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Raporluyken İşten Çıkan İşçinin Rapor Onay Süreci

Raporluyken İşten Çıkan İşçinin Rapor Onay Süreci

İstirahat raporundaki işçinin işten ayrılması veya çıkarılması halinde nasıl bir yol izleneceği merak edilen konular arasında …