esnaf-ve-ciftciye-saglik-yardimi

Esnaf ve Çiftçiye Sağlık Yardımı

 

Tahmini okuma süresi: 2 dk. 
Başbakan Davutoğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulunda kararlaştırılan bir gelişmeyi paylaştı.

12 aydan fazla borcu olan esnaf ve çiftçilerin prim borçları dondurularak, sağlık yardımlarından yararlanmaları garanti altına alındı.

2 milyon 236 bin BAĞKUR’lunun prim borcu bulunduğunu, bunlardan 1 milyon 31 bininin borçlarını yeniden yapılandırdığını kaydeden Davutoğlu şunları kaydetti:

“Geriye 1 milyon 305 bin kardeşimiz kalmıştı. Şu veya bu şekilde prim borçları birikmiş kardeşimiz. İki aylık prim borcu olunca, sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı olmuyor. Bu BAĞKUR’lu vatandaşlarımızın da sağlık hizmetlerinden yararlanması bizim için önemli görevdir.

Bu çerçevede dün arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik, çalışmalar tamamlandı. Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olan esnaf ve çiftçi kardeşlerimizin hizmetlerini ve primlerini donduruyoruz. Bu şu demek; 1 milyon 305 bin kardeşimizin sağlık hizmetinden yararlanması garanti altına alınmış oluyor.

Dolayısıyla, bir şekilde borçlarını yapılandıramamış olan 1 milyon 305 bin kardeşimizin prim borcu da hizmetleri de donduruluyor. Bu borçlar dondurulduğu için de sağlık yardımlarından yararlanma imkanı sağlanıyor. Ayrıca bu vatandaşlarımız imkanları elverdiğinde, ‘ben tekrar kaldığım yerden primlerimi ödeyerek bu hizmetten istifade etmek istiyorum’ dediğinde de kaldıkları yerden süreç ihya edilebilecek ve borçlarını ödeyerek BAĞKUR’ luluk süreçleri devam edecek. Kimsenin sağlık yardımından mahrum kalması söz konusu olmayacak.”

Hakkında iskanunu

Göz atın

65 Yaş Üzeri SGK Prim Ertelemesi Sona Erdi

65 Yaş Üzeri SGK Prim Ertelemesi Sona Erdi

Geçtiğimiz dönemde erteleneceği duyurulan 65 yaş üzeri SGK'lıların prim ödemelerinde, erteleme süresi doldu.