Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı
Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı

Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı

İş hayatında Covid-19 etkileri ile ilgili alınan önlemlerden en önemlisi şüphesiz ki; kısa çalışma uygulamasıydı. Pandeminin zorlayıcı neden olarak kabul edilmesi ile birlikte işverenler kısa çalışmaya ödeneği uygulamasına başvurarak, azalan çalışma saatlerinin ücretlerini telafi etme şansı buldular. 3 ay süre ile uygulanmak üzere başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, daha önce de süre uzatma kararları alınmıştı. Son olarak 31 Ağustos’ta yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kısa çalışma ödeneği 2 ay daha uzatıldı.

Kısa Çalışma Ne Zaman Sona Erecek?

Kısa çalışma uygulaması Mart-Nisan-Mayıs ayları için uygulanmış ve bu tarihlerde başvuran işverenler 3 ay boyunca işçilerini kısa çalışma ödeneğinden yararlandırmıştı. 30 Haziran 2020’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 30 Haziran ve önceki dönemde kısa çalışmaya başvuran iş yerlerini kapsayacak şekilde, yararlanma sürecinin 1 ay daha uzatılmasına karar verilmişti.

Kısa çalışmaya 30 Haziran tarihi de dahil olmak üzere, bu tarihten önce başvurmuş iş yerleri, kısa çalışması sona erdiğinde otomatik olarak 1 ay daha bu ödenekten yararlandırıldı. İş yerlerinin bu uzatma süresinden yararlanmak için herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek duymadan sistem üzerinden otomatik olarak faydalandırılmıştı.

31 Ağustos’ta yayımlanan karar ile, bu 1 aylık süre sonunda, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi 2 ay daha devam edecek.

İlgili cumhurbaşkanı kararına ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

Türkiye’de Alt İşverenlik Uygulaması

Türkiye’de Alt İşverenlik Uygulaması

Türkiye’de Alt İşverenlik Uygulaması

2 yorum

  1. Peki kısa çalışma ödeneğini alıp hemde işçi çalıştıran kobilerle ilgili ne gibi işlemler ve yaptırımlar uygulanacak veya uygulanacakmı teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir