Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı
Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı

Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Daha Uzatıldı

İş hayatında Covid-19 etkileri ile ilgili alınan önlemlerden en önemlisi şüphesiz ki; kısa çalışma uygulamasıydı. Pandeminin zorlayıcı neden olarak kabul edilmesi ile birlikte işverenler kısa çalışmaya ödeneği uygulamasına başvurarak, azalan çalışma saatlerinin ücretlerini telafi etme şansı buldular. 3 ay süre ile uygulanmak üzere başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, daha önce de süre uzatma kararları alınmıştı. Son olarak 31 Ağustos’ta yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kısa çalışma ödeneği 2 ay daha uzatıldı.

Kısa Çalışma Ne Zaman Sona Erecek?

Kısa çalışma uygulaması Mart-Nisan-Mayıs ayları için uygulanmış ve bu tarihlerde başvuran işverenler 3 ay boyunca işçilerini kısa çalışma ödeneğinden yararlandırmıştı. 30 Haziran 2020’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 30 Haziran ve önceki dönemde kısa çalışmaya başvuran iş yerlerini kapsayacak şekilde, yararlanma sürecinin 1 ay daha uzatılmasına karar verilmişti.

Kısa çalışmaya 30 Haziran tarihi de dahil olmak üzere, bu tarihten önce başvurmuş iş yerleri, kısa çalışması sona erdiğinde otomatik olarak 1 ay daha bu ödenekten yararlandırıldı. İş yerlerinin bu uzatma süresinden yararlanmak için herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek duymadan sistem üzerinden otomatik olarak faydalandırılmıştı.

31 Ağustos’ta yayımlanan karar ile, bu 1 aylık süre sonunda, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi 2 ay daha devam edecek.

İlgili cumhurbaşkanı kararına ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

2 yorum

  1. Peki kısa çalışma ödeneğini alıp hemde işçi çalıştıran kobilerle ilgili ne gibi işlemler ve yaptırımlar uygulanacak veya uygulanacakmı teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir