calisilmayan-gunlerin-sgk-bildiriminde-degisiklik

Çalışılmayan Günlerin SGK Bildiriminde Değişiklik

calisilmayan-gunlerin-sgk-bildiriminde-degisiklik4/a kapsamında sigortalı olan ve kamu işyerleriyle toplu iş sözleşmesi yapılan işyerlerinde çalışanlardan, istirahat süresince işverenler tarafından aylık prim ve hizmet belgesinde eksik gün ve kazanç bildirilmeyen sigortalılar için, bu süreçleri kapsayan uygulamada bir Tebliğ değişikliği yapıldı.

Bu değişikliğe göre; istirahatli oldukları dönemde işyerlerinde çalışıp çalışmadıklarının, aylık prim hizmet belgesinin son verilme gününe kadar, e-bildirge ekranlarına eklenen yeni sütun aracılığı ile Kurum’a bildirilmesi gerekmekte.

İstirahat dönemlerinde işverenlerince aylık kazanç ve primleri kuruma bildirilmeyen ve anılan dönemdeki eksik günlerinin nedeni olarak “01-İstirahat” bildirilenler, Tebliğin 5/2 maddesindeki hüküm gereği…

Çalışılmayan Günlerin SGK Bildiriminde Değişiklik

calisilmayan-gunlerin-sgk-bildiriminde-degisiklik4/a kapsamında sigortalı olan ve kamu işyerleriyle toplu iş sözleşmesi yapılan işyerlerinde çalışanlardan, istirahat süresince işverenler tarafından aylık prim ve hizmet belgesinde eksik gün ve kazanç bildirilmeyen sigortalılar için, bu süreçleri kapsayan uygulamada bir Tebliğ değişikliği yapıldı.

Bu değişikliğe göre; istirahatli oldukları dönemde işyerlerinde çalışıp çalışmadıklarının, aylık prim hizmet belgesinin son verilme gününe kadar, e-bildirge ekranlarına eklenen yeni sütun aracılığı ile Kurum’a bildirilmesi gerekmekte.

İstirahat dönemlerinde işverenlerince aylık kazanç ve primleri kuruma bildirilmeyen ve anılan dönemdeki eksik günlerinin nedeni olarak “01-İstirahat” bildirilenler, Tebliğin 5/2 maddesindeki hüküm gereği “Çalışılmadığına Bildirim Girişi” yerine geçeceğinden bu çalışanlar için ayrıca bildirim yapılmasına ise gerek kalmamıştır.

Ancak, bu kolaylıktan faydalanırken; bu sigortalıların, istirahat dönemlerinde işyerlerinde çalışıp çalışmadıkları (Tebliğin 5/1 maddesinde belirtildiği üzere), prim hizmet belgesine eklenen “İstirahatli olduğu sürece çalışmamıştır” kutucuğunun işaretlenerek Kurum’a son gün 23.59’a kadar bildirilmesine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde “Çalışmadığına Dair Bildirim Girişi” yapılmamış sayılarak, işverenler hakkında cezaî işlem yapılacaktır.

Duyurunun tam metni için tıklayınız.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Arabuluculuk Süreçlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arabuluculuk Süreçlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arabuluculuk Süreçlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler