sgdp

SGDP Yapılandırması İçin Son Tarih

sgdp13.02.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6385 sayılı kanunla, 5510 sayılı kanuna eklenen geçici 46. Madde ile geçici 47. Madde; SGK’dan aylık almakta iken ticari faaliyette bulunanlardan kesilmesi gereken sosyal güvenlik destek prim borçlarının ve kamuda çalışan emeklilere yersiz olarak ödenen aylıkların yapılandırılarak 18 aya varan taksitlerle ödenmesi imkanı getirildi.

Borçların yeniden hesaplanarak yapılandırılması için başvuru süresi yarın (31 Mayıs 2013 Cuma Günü) mesai saati bitimiyle sona eriyor. Borçluların mağduriyet yaşamamaları için bu tarihe kadar SGK’nın ilgili birimlerine doğrudan veya posta yoluyla müracaat etmesi gerekiyor.

1/10/2008 tarihinden önceki sürelere ilişkin destek prim borçlarına ilişkin peşin ya da taksitler halinde yapılacak ödemeler SGK’nın anlaşmalı olduğu banka şubelerine, 1/10/2008 tarihinden sonraki sürelere ilişkin ödemeler ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri açısından tercihe göre banka aracılığıyla ya da aylıktan kesilmek suretiyle, Emekli Sandığı emeklilerinin ise aylıklarından kesilmek suretiyle tahsil edilecektir.

Hakkında iskanunu

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü