1milyon-taseronun-sorunu-meclise-gelecek

1 Milyon Taşeronun Sorunu Meclise Gelecek

Çalışma hayatına ilişkin planlanan yeni düzenleme ile taşeron işçilerin asgari sözleşme süreleri 3 yıla çıkarılıyor, kıdem tazminatı yolu da açılıyor.

Yaklaşık 1 milyon taşeron işçiyi ilgilendiren düzenlemenin 30 Mart Seçimleri’nden hemen sonra meclise getirilmesi bekleniyor. Sosyal haklarda iyileşmenin öngörüldüğü düzenleme, işçilerin keyfi bir şekilde işten çıkartılmasının da önüne geçecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarı, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Tasarıya göre taşeron işçinin yıllık izni ve ödenmeyen ücreti güvence altına alınıyor. Her yıl girdi-çıktı yapılması nedeniyle kıdem hakkını koruyamayan işçinin mağduriyeti de en az üç yıllık sözleşme imzalama zorunluluğu ile ortadan kalkıyor.

Kiralık işçi düzenlemesi konusunda da çalışmalar dikkat çekiyor. İzne ayrılan bir çalışanın yerine alınacak geçici işçinin ücreti de artık önceki işçi ile aynı olacak. Düzenleme, firmaların geçici işler için istihdam bürolarından işçi talep etmesini gerektirecek.

Hakkında iskanunu

Göz atın

Kıdem Tazminatı Tavanı 2021/I. Dönem

Kıdem Tazminatı Tavanı 2021/I. Dönem

İşçilerin en önemli haklarından biri olan, gereken şartların sağlanması durumunda ödenen kıdem tazminatıdır. Kıdem için …