yapilandirma-basvurusunda-sureler-uzatildi

Yapılandırma Başvurusunda Süreler Uzatıldı

Tahmini okuma süresi: 2 dk.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını belirterek, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını 31 Aralık’a kadar yapabileceğini belirtti.

Resmi Gazete’nin 30 Kasım tarihli sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı ile, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve diğer kamu kuruluşlarına olan gecikmiş borçlar için 1 Aralık olarak öngörülen son başvuru tarihi 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Bu kapsamda, borçların ödenmesi için başvuru süreleri ile ilk taksit ödeme süreleri de, daha önce ilan edilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatıldı.

Ayrıca, araçlarının trafik muayenelerin zamanı içinde yaptırmayanlara, bu muayenelerini belirlenen tarihe kadar yaptırmaları halinde öngörülen ceza indiriminden yararlanabilmeleri için tanınan süre de 31 Aralık 2014 tarihinden 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldı.

İlgili Bakanlar Kurulu Kararı İçin Tıklayınız.

Hakkında iskanunu

Göz atın

2021 SGK İdari Para Cezaları

2021 SGK İdari Para Cezaları

2021 yılının asgari ücreti ile birlikte, tüm işveren maliyetleri değiştiği gibi, iş yerlerine kurumlar tarafından …