sgk-yapilandirma-suresi

SGK Yapılandırma Süresi İçin 2 Şubat Son Tarih

Tahmini okuma süresi: 2 dk.

Sosyal Güvenlik Kurumuna yaptığı açıklama ile ; sigorta primlerinin yapılandırılması kapsamında 2 milyon 42 bin 122 başvuru yapıldığı belirtmiştir. 6552 sayılı Torba Yasa ile işverenlerin ve vatandaşların prim borçlarının yapılandırma son tarihi 2 Şubat 2015 günü Pazartesi’dir.

İşverenlerin, çalıştırdığı sigortalıların prim borçlarına yapılandırma başvuru süresinin ve aynı şekilde işyeri sahibi niteliğinde 4/b primi borcu olan vatandaşların başvuru süresinin de son tarih olarak 2 Şubat Pazartesi günü olduğunu önemle hatırlatmak isteriz.

Bakanlar Kurulu kararı uyarınca 1 ay uzatılan yapılandırma  müracaatları kapsamında, ilk taksit ödeme süresi ise 2 Mart’ta sona erecek. Prim borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Merkez müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.

6552 sayılı Torba Yasa kapsamında 1 Ekim 2014’te  başlatılan prim borçları yapılandırma süresi, işveren ve sigortalı borçları için  2 Şubat Pazartesi günü, Genel sağlık Sigortası (GSS) borçları için ise 30  Nisan‘da sona erecek.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

2021 PEK Matrahı Taban-Tavan Maliyeti

2021 PEK Matrahı Taban-Tavan Maliyeti

2021 yılının bordro parametreleri, her yıl olduğu gibi yeni yıla girmeden açıklandı. İşverenler de maliyet …