40. Yenibiriş Gündem Toplantıları İşvereni Yakan Sorular 2

40. Yenibiriş Gündem Toplantıları kapsamında ikinci kez düzenlenen İşvereni Yakan Sorular 2 Etkinliği, geçtiğimiz ay Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan Binası’nda gerçekleşti. Konuları, son zamanlarda işverenlerin gündemini meşgul eden İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İşverenlerin Sorumlulukları, İstihdam Teşvikleri ve 6552 Sayılı Torba Yasa olarak belirlenen toplantıya yoğun olarak İK profesyonelleri, avukatlar ve işverenler katıldı. Datassist Bordro Servisi Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilk konuşmacı Egemenoğlu Hukuk Bürosu Kıdemli Avukatı Başak Arslan’dı. İş Sağlığı Yönünden İşverenin Hukuki Sorumluluklarını ve İş Kazası Durumunda İşverenin Yapması Gerekenleri anlatan Başak Arslan daha sonra sözü İş Sağlığı Yönünden İşverenin Cezai Sorumluluklarını anlatması için Egemenoğlu Hukuk Bürosu Avukatı Sinem Oskay’a devretti. Avukat Sinem Oskay’ın detaylı anlatımından sonra 15 dakikalık bir soru cevap bölümüne yer verilen toplantıda katılımcılar konuşmacılara detaylı sorular yönelttiler.

Toplantının ikinci bölümü, İstihdam Teşvikleri konusuyla başladı.Datassist Bordro Servisi Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça’nın 6111’den Yararlanma Şartları ve AR-GE, Teknokent ve Serbest Bölge Teşviklerine İK Açısından Bakış konularını işlediği ve farklı sektörden verdiği örneklerle detaylandırdığı Teşvikler konusu soru cevap bölümüyle sona erdi.

Egemenoğlu Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Yunus Egemenoğlu’nun gerçek olaylardan verdiği örneklerle renklenen toplantının son bölümünde ise Kıdemli Avukat Başak Arslan, 6552 Sayılı Torba Yasa kapsamında; Alt İşveren Uygulamaları ile İlgili Gelen Değişiklikler, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile İlgili Değişiklikler ve Yabancıların ve Ev Hizmetlilerinin Sigortalılığı ile İlgili Değişiklikler konuları ve önümüzdeki dönemlerde çıkması beklenen ikinci Torba Yasa hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Her bölümün sonunda katılımcıların sorularına yer verilen toplantımızın sonunda tüm misafirlerimize Katılım Sertifikaları Datassist Bordro Servisi Ekibi tarafından elden teslim edildi. Emeği geçen herkese ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Bir sonraki İşvereni Yakan Sorular Etkinliğinde görüşmek üzere!

Hakkında iskanunu

Göz atın

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

Bölgesel Teşvikten Yararlanma Süresi Uzatıldı

6 puanlık ilave teşvikle ilgili beklenen haber geldi. Teşvikten yararlanma süresi 2021 yıl sonuna kadar uzatıldı.