basbakandan-kidem-tazminat-ve-taseron-iscilere-kadro-aciklamasi

Başbakan’dan ‘Kıdem Tazminatı’ ve “Taşeron İşçilere Kadro” Açıklaması

 

Tahmini okuma süresi: 2 dk. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu kıdem tazminatıyla ilgili özel bir düzenlemenin olmadığını açıklarken, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçiler için kadro müjdesi verdi.

Karayolları işçilerinin durumuyla ilgili mutabakata varıldığını duyuran Başbakan Davutoğlu, “Önemli bekleyen bir sorun vardı. Karayolları işçilerimizin durumuyla ilgili. Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan çalışmalar neticesinde, yasal bir süreç tamamlanmış olduğu için önemli mutabakata varıldı. Müjdeyi kısa süre içinde vereceğiz” dedi.

Türk-İş ziyareti sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Teşvik paketi yolda

“Türkiye ekonomisinin yapısı bu etkiyi absorbe ediyor. Bizim finansal sistemimizdeki güçlü yapıyı koruma yanı sıra üretim ve istihdamı arttırmalıyız. Ciddi teşvik paketi üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Bakanlar Kurulu’na sunumlar yapıldı.

Merkez Bankası, BDDK, SPK’nın katıldığı toplantıda, istihdamın ve üretimin artması için yapılması gerekenleri konuştuk.

İşgücüne katılım olağanüstü arttığı için mevcut yatırımlar tamamına iş bulmaya yetmiyor.

Önceki günkü Bakanlar Kurulu’nun ardından EKK toplandı. Önümüzdeki hafta da (aday belirleme süreci yoğunluğunu göze alarak) açıklamayı düşünüyoruz. Hem yatırımı teşvik edecek, hem istihdamı artıracak düzenleme öngörüyoruz.

6 bin 300 işçimizle ilgili yasal süreç var (mahkeme), taşeronlarla ilgili genel düzenleme konusunda bütün bakanlıkları görevlendirdik. Kriterler belirlenecek, bunu kalıcı olarak çözmek üzere adım atıyoruz. Bu çalışma kendi içinde yürürken, belli alanlarda kamunun ihtiyaç hissettiği alanlar var. Bu miktarın kadroya alınması, diğerlerinin hukuki haklarının tazmini konusunda bir çalışma yapılıyor. Geniş alandaki düzenlemelerle ilgili çalışmalar ise sürüyor.”

‘Kıdem’de kimseyi mağdur etmeyeceğiz

Kıdem tazminatı konusunda ise özel bir düzenlemenin şu anda söz konusu olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Bunlar hep konuşulacak. Kimseyi mağdur etmeden, işçilerimizin hukuklarını hiç bir şekilde zedelemeden bu hususları hep beraber ele alacağız” dedi.

Kaynak: Milliyet

Hakkında iskanunu

Göz atın

7256 Numaralı Kanun Teşvikinin Detayları

7256 Numaralı Kanun Teşvikinin Detayları

17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7256 sayılı torba yasa ile …