Koruyucu Aile İçin Sigorta Primi Bakanlıktan

Kimsesiz çocukların, aile şefkatiyle büyümesi için sürdürülen koruyucu aile sistemi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın üzerinde özen gösterdiği yapılanmalar arasında. 2017 itibarıyla, koruyucu ailelere halihazırda sergilenen maddi desteğin yanı sıra emeklilik yolu da açıldı.

Resmi rakamlara göre 4 bin 387 koruyucu aile, toplamda 5 bin 323 çocuğun bakımını gerçekleştiriyor. Koruyucu ailede sosyal güvencesi olmayan ebeveynlerin de bakanlık girişimiyle sigorta primlerinin yatırılması ve bu yolla emekliliklerinin sağlanması gündemde. Asgari ücret tutarından, isteğe bağlı sigorta yaptıran ebeveynin ödeme belgesini bakanlığa ibraz etmesi halinde prim ödemeleri çocuklar için aileye yapılan ödemeye eklenerek aileye teslim edilecek.

Destek Miktarı Artıyor                                                                                    

2017 yılında, çocuklar için yaş grubu ve eğitim durumları baz alınarak belirlenen ödemeler aylık 527 liradan 1.154 liraya çıkarılıyor. Engelli çocuklarda bu rakamın yüzde elli daha arttırılması söz konusu. Koruyucu aile hizmeti kapsamında okula devam eden veya öğrenimini sürdüremeyen çocuklar ise kuruluştaki harçlık uygulamasından faydalandırılıyor.

Bilindiği üzere nisan ve ekim aylarında yıllık giyim masrafları kalemi olarak bakım ücreti iki kat, öğretim yılı başında ise bir defaya mahsus üç kat oranında arttırılıyor. Aynı zamanda çocukların sağlık harcamaları SGK’dan; aylık servis ücreti veya ulaşım giderleri ve girilen sınavların harç ücretleri de devletten karşılanıyor.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir