Ekranlı Araçlarda Çalışanlarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri

      İş hukuku düzenlemelerinin temel amacı, işveren işçi ilişkilerini düzenlemektir. yasal düzenlemeler yoluyla, işverenlerin gerek işçilere karşı yükümlülükleri, gerekse sağlıklı bir iş akışı için uyulması amaçlanan kurallar belirlenmektedir. Söz konusu kural ve ükümlülüklerin dikkate alınması, herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşılmamasının yanısıra, sağlıklı bir iş hukuku düzenlemelerinin temel amacı, işveren işçi ilişkilerini düzenlemektir. Yasal düzenlemeler yoluyla, işverenlerin gerek işçilere karşı yükümlülükleri, gerekse sağlıklı bir iş akışı için uyulması amaçlanan kurallar belirlenmektedir. Söz konusu kural ve yükümlülüklerin dikkate alınması, herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşılmamasının yanısıra, sağlıklı bir iş ortamının oluşturulması için de önem taşımaktadır.

        Bu anlamda var olan yasal düzenleme gereksinimlerini karşılamak amacıyla, gerek 4857 sayılı İş Kanunumuzda, gerekse çıkarılan yönetmeliklerde önemli sağlık ve güvenlik kuralları getirilmiş durumda. İşin ve işçilerin güvenliğini amaçlayan bu düzenlemelerden biri de, “Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik” ile getirilen yükümlülükler. İşin gereği olarak ekranlı araçların kullanıldığı işleri yerine getirenlerin uymaları gereken kuralları, kullanılan araçların taşıması gereken özellikleri düzenleyen “Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik “23 Aralık 2003 tarih ve  25325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.”

Ekranlı Araçlarda Çalışanlarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkındaki Yönetmlik metnini okumak için tıklayınız.

 

 

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Raporluyken İşten Çıkan İşçinin Rapor Onay Süreci

Raporluyken İşten Çıkan İşçinin Rapor Onay Süreci

İstirahat raporundaki işçinin işten ayrılması veya çıkarılması halinde nasıl bir yol izleneceği merak edilen konular arasında …