asgari-ucrete-1600-lira-talebi

Asgari Ücrete 1600 Lira Talebi

Toplantılara başlayan asgari ücret tespit komisyonundan görüşlerini açıklayan ilk isim Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay oldu. Atalay, asgari ücretin en düşük memur maaşı kadar olmasını talep edeceklerini söyledi ve komisyon çalışmalarının Türkiye’de geçim standardının en düşük memur maaşına denk geldiğini unutmadan hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmelerde, Türkiye’deki geçim standardının en düşük memur maaşı olan 1600 liraya denk geldiğini ve altındaki ücret alan çalışanların geçiminin zor olduğunu belirteceklerini ifade eden Atalay, 5 milyon işçinin 800 liralık asgari ücretle geçinmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Asgari ücretin günlük 26 liraya denk geldiğine işaret eden Atalay, “Yani bir işçi, günde 26 lira kazanabiliyor. Bir işçi 26 lirayla geçinebilmek durumunda. Asgari ücretle geçinen 5 milyon işçimiz var. Bu ülkeyi yönetenler, özellikle Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bulunanlar bunu dikkate almalı. 2 lirayla işçi nasıl geçinir, bunu anlamaya çalışmalı” şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllardan beri asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını istediklerine dikkati çeken Atalay, ilk taleplerinin de verginin kaldırılması olacağını dile getirdi.

{fcomment id=1676}

Hakkında iskanunu

Göz atın

2021 Asgari Ücretinin İşveren Maliyeti

2021 Asgari Ücretinin İşveren Maliyeti

Asgari ücretin belirlenmesi ile işverenlerin 2021 yılı işçilik maliyetleri de ortaya çıkmış oldu. Asgari ücret, …