Asgari Ücret ve Taşeronda Son Gelişmeler
Asgari Ücret ve Taşeronda Son Gelişmeler

Asgari Ücret ve Taşeronda Son Gelişmeler

2018 yılı yaklaşırken, çalışma hayatını yakından ilgilendiren Asgari Ücret ve Taşeronda Son Gelişmeler belli olmaya başladı. 2018 yılı asgari ücret tutarı için rakamlar oluşmaya başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Türk-İş’in 1893 liralık asgari ücret teklifine dair hükümetin çalışanlara enflasyonun altında bir ücret vermediğini hatırlatarak 2018’de de asgari ücret artırımının aynı şekilde olacağını vurguladı.

Taşeron İçin Yargıtay’dan Müjde

Başbakan, taşeronların daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmaların bitme aşamasına geldiğini müjdelerken birkaç gün içinde net bir taslakla kamuoyunun karşısında olacaklarını ifade etti.

Başbakanın açıklamalarının yanı sıra, taşeron işçiler için bir müjde de Yargıtay’dan geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun yaptığı açıklama doğrultusunda kamuda kadroya geçecek olan taşeron işçilerin kadro öncesi çalışmaları da kıdeme dâhil edildi.

Bu durum, kadro beklentisi içindeki 450 bin işçiyi etkiliyor.

Asgari Ücret Beklentisi

Asgari ücrette tahmini rakamlar için enflasyon oranı, teşviklerin durumu, bakanların konuşmaları, istatistiki diğer bilgiler değerlendiriliyor.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

2021 Asgari Ücretinin İşveren Maliyeti

2021 Asgari Ücretinin İşveren Maliyeti

Asgari ücretin belirlenmesi ile işverenlerin 2021 yılı işçilik maliyetleri de ortaya çıkmış oldu. Asgari ücret, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir