Bölgesel Teşvik Uzatıldı
Bölgesel Teşvik Uzatıldı

Bölgesel Teşvik Uzatıldı

Ekonomideki daralmaların önüne geçmek için, istihdamın artırılması olmazsa olmaz bir gerçek. İstihdam artışına destek olmak için, devlet kanadından verilen çeşitli teşvikler var. Söz konusu teşvikler bölgesel ya da dönemsel olabiliyor. Bölgesel verilen teşvikler ise, o ilin ticari durumuna göre değişiklik kazanıyor. Örneğin ticari popülasyonu yüksek olan İstanbul’da başka, ticari popülasyonu düşük olan Hakkari’de başka teşvikler uygulanabiliyor. Geçtiğimiz günlerde gözümüze çarpan “Bölgesel Teşvik Uzatıldı” başlıklı haberler, ticari popülasyonu düşük olan illeri yakından ilgilendiriyordu.

6 puanlık bölgesel teşvikin 31 Aralık 2019’da sonlandırıldığı açıklanmıştı. 23 Şubat 2020 tarihli Resmî Gazete’de, Cumhurbaşkanı kararıyla, 6 puanlık bölgesel teşvikin 31 Aralık 2020‘ye kadar uzatıldığı duyuruldu.

Uygulama kapsamında 5 puanlık prim indirimine ek olarak, 6 puanlık prim indirimine gidiliyor. Söz konusu hesaplamalar asgari ücret üzerinden yapılıyor.

Kimler, Hangi Şartlarda Bölgesel Teşvikten Yararlanabiliyor?

51 il ve 2 ilçede faydalanılabilecek olan bu teşvik için birtakım şartları da yerine getirmek gerekiyor.

  • Yasal süre içinde aylık prim ve hizmet belgelerinin verilmesi ve primlerin ödenmesi.
  • İşverenin Türkiye geneli prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme zammı ve cezası borcunun bulunmaması/ borçlarının çeşitli kanunlar gereğince yapılandırılmış veya taksitlendirilmiş olması ve bu yapılandırmanın/taksitlendirmenin devam ediyor olması.
  • Kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması ya da sahte sigortalı bildiriminde bulunulmaması.

Dakika‘nın Teşvik Robotu ile hiçbir teşviki atlamadan, risksiz bir teşvik yönetimiyle tanışın. Detaylı bilgi için 444 4 923‘ü arayabilir ya da buraya tıklayarak Dakika‘nın web sitesini inceleyebilirsiniz.

Kimler Faydalanamıyor?

6 puanlık bölgesel teşvik kapsamında olan, ancak devletten ihale yoluyla iş alanlar bu teşvikten yararlanamıyor. Ayrıca emekli çalışanlar için de bu teşvikten yararlanılamayacak.

Hangi İller Teşvik Kapsamında?

46486 Kanun Numarasındaki İller:

Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak.

56486 Kanun Numarasındaki İller:

Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat.

64486 Kanun Numarasındaki İller:

Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van illeri ile Bozcaada ve Gökçeada.

Resmî Gazete’ye ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir