Çalışma İzni Başvurularında Biyometrik Fotoğraf Zorunluluğu
Çalışma İzni Başvurularında Biyometrik Fotoğraf Zorunluluğu

Çalışma İzni Başvurularında Biyometrik Fotoğraf Zorunluluğu

Çalışma izni başvurularında kullanılacak fotoğraflar bundan böyle biyometrik özelliğe sahip olmak zorundadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İş gücü Genel Müdürlüğünce yapılan duyuruya göre 09 Şubat 2017 tarihinden itibaren Çalışma İzni Başvurularında Biyometrik Fotoğraf Zorunluluğu getirilmiştir. Yabancı bir çalışanı işe başlatmak isteyen işverenlerin, işçi için çalışma izni başvurusu yaparken sisteme biyometrik fotoğraf yüklemesi gerekmektedir.

Bilindiği üzere çalışma izinlerini düzenleyen yeni 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu 13 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

İzlenecek prosedür ve yabancı çalıştıracak işverenlerin Bakanlığın sitesine yükleyeceği, fotoğraf dahil belgeler ise uygulama yönetmeliğinde yer almaktadır.

Buna göre işverenlerce istihdam edecekleri yabancılara ait yüklenilecek fotoğraflar;

  • Son 6 ay içinde çekilmiş,
  • Renkli,
  • Ön cepheden, yüzü açık,
  • Yabancıyı kolayca tanıtabilecek,
  • Arka fonu beyaz,
  • Biyometrik olacaktır.

Farklı fonlarda ve yüz hatlarının net olarak görülmediği fotoğraflar çalışma izin başvurusunun değerlendirilmesi esnasında kabul edilmeyecektir. Aynı zorunluluk çalışma izni uzatma başvuruları için de geçerli olacaktır.

Resmi duyuru:

“Güncelleme tarihi

ÇALIŞMA İZİN BAŞVURULARINA BİYOMETRİK FOTOĞRAF YÜKLENİLMESİ 

Çalışma izin başvurularında sisteme yüklenilen yabancılara ait fotoğrafların Biyometrik fotoğraf olması zorunlu hale getirilmiştir.

Yüklenilecek fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş, renkli, ön cepheden, yüzü açık, yabancıyı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, arka fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır.

Farklı fonlarda ve yüz hatlarının net olarak görülmediği fotoğraflar çalışma izin başvurusunun değerlendirilmesi esnasında kabul edilmeyecektir.

Bilgilerinize sunulur.

 

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü”

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Serbest Bölgedeki Yabancıların Çalışma İzinleri

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendine dayandırılan güncel yönetmelik geçtiğimiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir