EMEKLİLERE YAPILAN İKRAMİYE ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?
EMEKLİLERE YAPILAN İKRAMİYE ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Emeklilere Yapılan İkramiye Ödemesinden Kimler Yararlanabilir?

Emeklilere ek bir menfaat sağlayabilmek adına genel olarak Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Bu defa ise 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100. yılı olması sebebi ile bir defaya mahsus emeklilere 5.000 TL ikramiye verileceği bilgisi paylaşıldı. 

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emeklisi olması fark etmeksizin tek geliri emekli maaşı olan kişiler ikramiye ödemesi alabilecekler. Fiili olarak çalışan, sigortalı emekliler 29 Ekim İkramiyesinden yararlanamayacaklar. Bu ayrımın sebebi, çalışan emekliler emekli maaşlarına ek olarak bir gelir elde ediyorken çalışmayan emeklilere enflasyon sebebi ile ek bir menfaat sağlanmak istenmesi olarak açıklanabilir.

Mart ayında yürürlüğe giren kanun ile emekli olan EYT’liler de emeklilik kapsamında yer aldığından 5.000 TL’lik ödemeyi alabilecekler. Fakat Ekim ayı içerisinde Sosyal Güvenlik Destek Primi ile sigortalı gözüken kişiler fiili olarak çalıştıkları için ikramiye ödemesi alamayacaklar. Mart ayı veya daha sonraki aylarda EYT ile emekliliğe başvuruda bulunduğu halde henüz emekli maaşı bağlanmayan, fiili olarak çalışmayan kişiler de ikramiye ödemesinden yararlanabilecekler.

Malullük sebebi ile aylık alan kişiler de ikramiye ödemesinden yararlanacaklar.

Son olarak ölen eş veya anne-babasından dolayı dul ve yetim aylığı yani hak sahibi aylığı alan kişilere de hisseleri ile orantılı olarak ödeme yapılacak. Örneğin; hak sahibi aylığında yüzde elli hisse sahibi olan kişiye 2.500 TL ödeme yapılacak.

İkramiye ödemeleri bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kasım ayının ilk haftasından itibaren emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir