Ev Kadınlarına Sigorta Hakkı

Hükümet, sayısı 12 milyonu bulan ev kadınları için “ev sigortası” uygulamasını geliştirerek; emeklilik haklarını teslim etmek için çalışmalara başladı. Ev Kadınlarına Sigorta Hakkı getirecek olan bu uygulama geçtiğimiz dönemlerde getirilen esnek ve uzaktan çalışma, isteğe bağlı sigorta ve geçici işe güvence haklarını tamamlayacak cinsten.

İşgücü Katılımı Ön Planda

Yapılan planlamada ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primi yatırılması teşvik edilirken, evden veya uzaktan çalışma ile işgücü katılımının da arttırılması hedefleniyor. İstihdam garantili kursların sayısının çoğalmasıyla başlayan bu girişimden faydalanmak için 18 yaşından büyük ve başka yerde çalışmama şartı aranıyor. Ticari, tarımsal ya da mesleki faaliyetlerde bulunanların kapsam dışında olacağı istihdam garantileri arasında havlu, örtü, çorap, halı, turistik eşya, süpürge, ip, süs eşyası gibi kendi imkânlarıyla çalışıp üretecekleri ürünlerin satışlarının yapılması yer alıyor.

Dul Aylığı Alanın Durumu

Bu konuda başvuru yapılması için vergi dairelerinden alınacak gelir mükellefi olmadıklarına dönük yazının ardından “isteğe bağlı sigorta giriş bildirgesi” doldurulması yeterli. Baba kaynaklı ‘dul aylığı’ alan kadınlar da isteğe bağlı sigortalı olabilecek.

Şimdiye dek eğitim programları ve kurslar sayesinde 100 bini aşkın ev kadınının isteğe bağlı sigorta yaptırdığı ifade ediliyor.

Benzeri şekilde yürütülen diğer uygulamalar için içeriklerimizi ziyaret edebilirsiniz:

İş ve Sosyal Güvenlik Hukukunda Kadın Olmak

Yarı Zamanlı Çalışma Nedir Ne Değildir?

Geçici İş İlişkisi – Esnek Çalışma

 

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir