Pandemide Ertelenen Primler
Pandemide Ertelenen Primler

Pandemide Ertelenen Primler

Salgının sebep olduğu ekonomik olumsuzluklarla mücadele kapsamında, iş yerlerine bazı kolaylıklar sağlanmıştı. Bunlardan biri de 3 aylık SGK prim ödemelerinin ertelenmesiydi. Ertelen primlerin ödeme tarihi yaklaştı.

Prim Ödemeleri İçin Son Tarih Ne?

24 Mart 2020 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 1 Mart 2020-30 Haziran 2020 tarihleri arası zorlayıcı neden kapsamında belirlenmişti. Prim erteleme uygulaması, bu tarihler arasında zorlayıcı nedenden etkilenen sektörleri ve iş yerlerini kapsıyordu.

SGK tarafından 2 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan “Prim Ödeme Sürelerinin Ertelenmesi Hakkında Duyuru” ile sadece Pandemi nedeniyle zorlayıcı neden kapsamında yer alan iş yerlerine, Mart-Nisan-Mayıs ayları için tahakkuk eden SGK payı ödemelerini erteleme fırsatı tanınmıştı. Bu primlerin Nisan-Mayıs-Haziran tarihlerinde Kurum’a ödenmesi gerekirken ödenme tarihleri Ekim-Kasım-Aralık ayına ertelenmişti. Bu haktan yararlanan iş yerleri için, Ekim ayının gelmesiyle Mart 2020 dönemi prim ödemeleri de başladı.

Mart ayı primlerinin ödenmesi için son gün 31 Ekim’di. Bu tarihin cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle son tarih 2 Kasım 2020 olacak.

  • Mart 2020 dönemine ait ertelenmiş SGK primi ödemelerinin 2 Kasım 2020 tarihine,
  • Nisan 2020 dönemine ait ertelenmiş SGK primi ödemelerinin 30 Kasım 2020 tarihine,
  • Mayıs 2020 dönemine ait ertelenmiş SGK primi ödemelerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Dolayısıyla, Mart 2020 dönemine ait olup Nisan 2020 tarihinde ödenmeyerek ertelenmiş SGK primleri, 2 Kasım 2020 tarihine kadar Kurum’a ödenmeli.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir