SGK E-Tebligat Kapsamına Alınan Yeni İller
SGK E-Tebligat Kapsamına Alınan Yeni İller

SGK E-Tebligat Kapsamına Alınan Yeni İller

24.9.2021 tarihinde 31608 sayılı Resmî Gazete ’de SGK tarafından yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik” 1.10.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

E-Tebligat uygulamasının yasallaşmasıyla birlikte SGK tarafından alıcılara tebliğ edilmesi gereken tüm evraklar elektronik ortamda imzalanıp, ilgili kişinin E-Tebligat adresine iletilmektedir.

SGK e-Tebligat adresi almak ve alınan e tebligat adresini yönetmeliğe uygun bir şekilde kullanmak işverenler için yasal bir zorunluluktur. İşverenler dışındaki kişilerin SGK e-Tebligat kullanımı ise isteğe bağlı olarak gerçekleşmektedir.

SGK tarafından kurulan elektronik ortamda yapılacak e- tebligat işlemlerinde belirtilen usul ve esaslar 2021-38 sayılı Genelge ile açıklanmış. İşverenler ya da isteğe bağlı e tebligat adresi almak isteyen kişiler için başvuru işlemleri www.turkiye.gov.tr üzerinden sağlanacaktır.

SGK duyurusundan sonra elektronik tebligat gönderimi ilk olarak, Konya, Eskişehir ve Gaziantep illerinde uygulanmıştır.  

Daha sonra SGK’nın 01/09/2022 tarihinde yapmış olduğu duyuruda; Ankara il sınırları içerisinde de e-tebligat kullanımına başlandığı bilgisi verildi.

SGK’nın 07.10.2022 tarihinde yayınlamış olduğu bildiride Aydın, Adana, Antalya Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Malatya, Muğla, Ordu, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van il sınırları içerisinde de E- tebligat kullanımlarına başlanacağı bilgisi verilmiştir.

Mevcut illerde e-tebligat kullanımı için başvuru yapmamış kişilere eski usul içerisinde tebligat yapılmaya devam edilecektir.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir