SGK Ödemeleri PTT Aracılığı İle Alınabilecek
SGK Ödemeleri PTT Aracılığı İle Alınabilecek

SGK Ödemeleri PTT Aracılığı İle Alınabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu 27.07.2017 tarihli Duyurusu ile SGK tarafından sigortalı ve hak sahiplerine ödenen bir takım ödemelerin her ayın 8 ila 14 arasında yapılmasının sonlandırıldığını ve anılan ödemelerin artık günlük olarak PTT aracılığı ile yapılacağını belirtmiştir. Bu durumda, raporlu olunan günlerin SGK Ödemeleri PTT aracılığıyla sigortalılara yapılacak.

Hangi Ödemeler Günlük Olarak Alınabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan duyuruda, sigortalı ve hak sahiplerine yapılan

  • Geçici iş göremezlik (Rapor Parası),
  • Şahıs tıbbi malzemeleri,
  • Emzirme yardımı,
  • Şahıs sağlık yolluğu yardımı gibi bazı ödemeler,

günlük olarak PTT işyerlerinden yapılacak olup hak sahibinden herhangi bir masraf kesilemeyeceği ve ödemelerin 20.07.2017 tarihi itibarı ile başlayacağı belirtilmiştir.

Anılan duyuru aşağıdaki gibidir; 

“Kurumumuz, tarafından sigortalı ve hak sahiplerine yapılan geçici iş göremezlik, şahıs tıbbi malzemeleri, emzirme yardımı, şahıs sağlık yolluğu yardımı gibi bazı ödemeleri her ayın 8 – 14 tarihleri aralığında, T.C. Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile yapılmaktaydı.

Kurumumuz ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi(PTT) arasında yapılan protokol gereği bu kapsamdaki ödemeler mesai saatleri içerisinde günlük olarak PTT işyerlerinden yapılacak olup, bu ödemelerden dolayı hak sahibinden herhangi bir komisyon ve masraf alınmayacaktır. Konu ile ilgili ödemeler protokol kapsamında 20/07/2017 tarihi itibariyle başlamıştır.

Bu itibarla, Kurumumuzdan sigortalı ve hak sahiplerine yapılacak olan (geçici iş göremezlik, şahıs tıbbi malzemeleri, emzirme yardımı, şahıs sağlık yolluğu yardımı vb.) ödemeler hak sahibinin başvurusu halinde PTT işyerlerinden mesai saatleri içerisinde günlük olarak gerçekleştirilecektir.”

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Temaslılarda İş Göremezlik Raporu

Temaslılarda İş Göremezlik Raporu

Covid-19 testi pozitif olanlarla temasta bulanan kişilerin de 14 gün karantinaya girmesi gerekiyor. Peki bu 14 gün için rapor alınabiliyor mu, alınıyorsa hangi kurumdan?

4 yorum

  1. Öyle diyor ama benim iş görememezlik rapor param edevlet de görünüyor ama ptt şubesine gittim ayın 5 de diyor sistemde gözükmüyor diyor nerde günlük hani

  2. Ben eşimden ayriyim hayatta olan okuyan iki oğlum War 6aylik hamileyim çalışamıyorum babamdan 750tl para aliyorm fakat yetmiyor bana yardım edilmesini talep ediyorum

    • eşinizden ayrı oldugunuzu Söylüyorsunuz ama aynı zamanda Hamile olduğunuzu söylüyorsunuz Çok garipp

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir