SGK’da Bilgilendirme Dönemini Başlatıyor
SGK’da Bilgilendirme Dönemini Başlatıyor

SGK Bilgilendirme Dönemini Başlatıyor

SGK, işverenlerin faal olan iş yerlerinde bildirge verme ve borç ödeme işlemlerinin aksamaması için bilgilendirme dönemini başlatıyor. Tahakkuk ve tahsilata ilişkin bildirim işverenlerin sistemde kayıtlı e-postaları aracılığıyla yapılacak. İşverenlerin e-posta bilgisi SGK sistemine yeni eklenen bir menü aracılığıyla kaydedilecek. Bu menü İşveren İntra Sistemi’nde Genel Parametreler başlığı altına “İşveren Posta Bildirimi” olarak eklendi.

SGK’nın geliştirdiği bu sistem, işverenlerin mağdur olmamalarını için bildirimlerin zamanında yapılmasını amaçlıyor. E-postalar bildirim tarihinden bir gün önce e-posta adresi kayıtlı iş yerlerine sistem tarafından otomatik olarak iletilecek. Tahakkuk ve tahsilat işlemlerini zamanında yapmış olan işverenlerin ilgili e-postayı dikkate almamaları gerekecek. Bildirimler; Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri, Muhtasar Prim ve Hizmet Beyannameleri ve Tahakkuk Eden Prim Borçları için yapılacaktır. KKÇ ve İz olmuş iş yerlerinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok.

SGK, bildirimlerin e-posta ile yapılmasının yanı sıra yine sistemde kayıtlı telefon numaralarına kısa mesaj yoluyla yapılabilmesi için alt yapı çalışmalarına başladığını yayımlamıştır.

SGK tarafından yayımlanan yazı için tıklayınız.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir