Yemek Çeklerinin KDV İndirimi Süresi Uzatıldı
Yemek Çeklerinin KDV İndirimi Süresi Uzatıldı

Yemek Çeklerinin KDV İndirimi Süresi Uzatıldı

İşverenin çalışanlarına yaptığı bazı yardımlar bordrolaştırılırken gelir vergisi ve sigorta primleri açısından bazı avantajlar sağlanıyor. Bu yardımlardan biri de yemek yardımları. Yemek yardımı çalışana doğrudan yemekhane hizmeti olarak da sunulabilirken, nakit ya da yemek kartı/kuponu/çeki şeklinde farklı ödeme araçları ile de sağlanabiliyor. Yemek parasının KDV oranında yapılan yeni değişiklik yemek tutarlarını azaltan bir unsur olduğu için tüm halkımızı ilgilendirdiği gibi, ücretli çalışanların bordro süreçlerini de etkiliyor.

Yemekte KDV İndirimi

Geçtiğimiz yaz, yemek harcamalarının KDV oranında indirim yapılmıştı. %8 olan KDV oranı, 31 Temmuz 2020 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile %1’e indirilmişti. Uygulamanın sene sonuna kadar devam edeceği duyurulmuştu. Yeni düzenleme ile, yemekteki KDV oranı 31 Temmuz 2021 tarihine kadar %1 olarak devam edecek.

%1 KDV oranının 2 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlük kazanmasıyla birlikte, yemek kartlarına yüklenen tutarların istisnası da temmuz sonuna kadar %1 KDV oranı dikkate alınarak uygulanmış olacak.

2021 yılı için geçerli olan yemek kartı/çeki/kuponu gibi araçlarla ödenen yemek yardımlarının iş günü bazında günlük istisna tutarı 25 TL olarak belirlenmişti. KDV oranını %1 olarak uyguladığımız istisna tutarı 25,25 TL oluyor. Ağustos itibariyle tekrar uzatma kararı olmazsa, KDV oranı %8 olarak uygulandığında ise bu tutar, 27 TL olarak güncellenecek.

İlgili Cumhurbaşkanı kararı için tıklayın. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210602-22.pdf

Yemek İstisnası Nasıl Uygulanır?

Konu ile ilgili içeriklerimize ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

İhbar Süresinde Kısmi Uygulama Mümkün Mü?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir