issizlik-maasinda-degisiklik

İşsizlik Maaşı Uygulamasında Değişiklik

Ekonomi yönetimi vatandaşların İşsizlik Sigortası Fonu‘ndan daha kolay yararlanabilmeleri için düğmeye bastı. Böylelikle fonun işlevini artırmak, prim koşullarını esneterek genç işsizlere daha fazla katkı sunmak için çalışma başlatan İşsizlik Sigortası Fon’u; nitelikli ve genç işsizleri hedef alıyor. Yeni çalışma kapsamında eğitim seviyesi yüksek, 30 yaş altı işsiz gençlere daha fazla ödenek ayrılacak. İşsizlik Fonu’nun doğru kullanımı için de iş koçları görev yapacak.

2002’den bu yana fona başvuranların sayısı 3 milyon 359 bin oldu. Bu dönemde 2 milyon 633 bin kişiye yaklaşık 5 milyar 882 milyon liralık ödeme yapılırken, yine bu fondan GAP’a 10 milyardan fazla ödenek aktarılması dikkatleri çekti. Fonun kasasında biriken para ise Temmuz ayı itibarıyla 57 milyar 895 milyon lirayı geçti.

Ekonomi yönetimi, bu kaynağın istihdamda kullanılması üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda, işsizlik sigortasına hak kazanmak için gerekli olan asgari prim koşullarının esnetilmesi öngörülüyor.

İşsizlik sigortasının kapsamı daha çok gencin fondan yararlanmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenleniyor. Yeni düzenlemeyle prim ödeme gün sayısına sahip olmayan gençlere kolaylık sağlanacak. İşsizlik maaşı bağlanırken, kişi adına yatan prim de baz alınacak.


 

İşsizlik Maaşı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ilgili Sözlük içeriğini buradan inceleyebilirsiniz.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

İşsizlik Maaşı 2100 Liraya Mı Çıkıyor?

İşsizlik Maaşı 2100 Liraya Mı Çıkıyor?

İşsizlik maaşı genel bir ifadeyle, işsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken çalışma istek, yetenek, sağlık …