Ar-Ge'de Uzaktan Çalışmada Son Durum
Ar-Ge'de Uzaktan Çalışmada Son Durum

Ar-Ge’de Uzaktan Çalışmada Son Durum

Birçok iş yeri pandemiden etkilendi, çalışma şartlarını değiştirdi. Kimi yerlerde çalışma tamamen uzaktan sürdürülürken, bazı iş yerleri hibrit modele geçti. ARGE merkezleri ve teknoloji geliştirme merkezlerinde bile uzaktan çalışma gündeme geldi ve hala kısmen iş uzaktan yürütülüyor. Fakat bu merkezlerde çalışılan sürelerle ilgili devletin sağladığı destek ve teşviklerden yararlanmak için uzaktan çalışma konusu da çok daha hassas bir konu haline geliyor. Dolayısıyla, bu merkezler için hangi oranda uzaktan çalışılacağı resmi kararlarla duyuruluyor. Bu konuda son gelişme 17 Ekim’de gerçekleşti.

Yasal Düzenleme

Teknoparklar, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, ARGE ve Tasarım Merkezlerinde; bölge dışında yapılan uzaktan çalışmalarla ilgili belirlenmiş oran 17 Ekim 2021 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile değiştirildi.

Bu merkezlerde çalışan personellerin, gelir vergisi stopajı teşvikine konu edilen toplam çalışma sürelerine uygulanmak üzere, bölge ve merkez dışında geçirdikleri süreler bakımından %20 olarak belirlenmiş oran %50 olarak güncellendi.

Karar gereği, %50 oranı 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacak. Böylece ARGE, Tasarım ve Teknoloji merkezleri gibi yerlerde 4691 ve 5746 sayılı Kanunlar kapsamında çalıştırılanların toplam çalışma süresinin %50’sini aşmayacak şekilde uzaktan çalışmak mümkün olacak.

4625 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın aslına ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir