İşverenlere e-Tebligat Zorunluluğu
İşverenlere e-Tebligat Zorunluluğu

İşverenlere e-Tebligat Zorunluluğu

Her şeyin teknolojik hale gelmesi ile devletin kurumlarının da kişilere bildirim yöntemleri değişiyor. Kağıt ortamından, elektronik bildirimlere geçen kurumlardan biri de SGK oldu. e-tebligat sistemine geçen Sosyal Güvenlik Kurumu, artık işverenlere yapacağı bildirimleri e-tebligat ile gerçekleştirecek. Bu uygulama için işverenlerin Kuruma başvuru yaparak e-tebligat adresi almaları zorunlu.

Yasal Düzenleme

24 Eylül 2021 tarihinde “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik” 31608 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı, 1 Ekim 2021 tarihi itibariyle de yürürlük kazandı.

1 Ekim itibariyle SGK, iş yerlerine yapacağı tüm bildirimleri (zorunlu haller hariç olmak üzere) işverenlerin “e-tebligat” adresine yapacak. E-tebligat sistemine geçişle birlikte artık kâğıt ortamında bildirim yapılmayacak. SGK tarafından işverenin e-tebligat adresine yapılmış bir bildirim, ulaştığı tarihi takip eden 5. gün işverene tebliğ edilmiş kabul edilecek.

E-Tebligat Adresi Almak İçin Son Tarih

Yönetmelik gereğince, tüm işverenlerin 1 Ekim’den itibaren 3 ay içinde SGK’dan e-tebligat adresi alması zorunludur. 31 Aralık 2021 tarihine kadar tüm işverenler SGK’ya başvurup e-tebligat adresini Kurum’dan temin etmiş olmalıdır.

E-Tebligat sistemine başvuru süreci ile ilgili detaylar SGK tarafından ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik metninin aslına ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir