E-Beyanname Sisteminde Değişiklik
E-Beyanname Sisteminde Değişiklik

E-Beyanname Sisteminde Değişiklik

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi sisteminde 10.11.2022 tarihinde yapılan duyuru ile değişikliğe gidilmiştir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın duyurusunda e-Beyanname sistemi üzerinden alınan beyanname ve bildirimlerin büyük çoğunluğunun son bildirim tarihine yakın zamanda veya son bildirim tarihinde sisteme yüklenme yapılması nedeniyle beyannamelerin kontrol edilme ve onay aşamalarında yoğunluk yaşanabildiği belirtilmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan çalışmalarda özellikle beyanname verme süresinin son günlerinde sisteme yüklenen paketler içerisinde çok sayıda beyannamelerin yer aldığı ve bu durumun da beyanname verme süreçlerini olumsuz etkilediği tespit edilmiştir.

Bu olumsuzluğun önüne geçebilmek için 10.11.2022 tarihinden itibaren e-Beyanname sistemi üzerinden bir pakette gönderilecek beyanname sayısı 5 adet ile sınırlandırılmıştır. Bu tarihten itibaren “Beyanname paketiniz hatalı ya da 5 adetten fazla xml içermektedir. Bir defada en fazla 5 beyanname gönderebilirsiniz.” hata mesajı ile karşılaşan mükelleflerin paket içeriğinde yer alan beyanname sayısını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir