E-Tebligat Uygulaması
E-Tebligat Uygulaması

E-Tebligat Uygulaması

SGK tarafından, 24.9.2021 tarihinde 31608 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik” 1.10.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir. E-Tebligat uygulamasına geçilmesiyle birlikte SGK tarafından tebliğ edilmesi gereken evraklar elektronik ortamda imzalanıp, ilgili kişinin elektronik tebligat adresine iletilmektedir.

İşverenler açısında SGK e-Tebligat adresi almak ve kullanmak yasal bir zorunluluktur. İşverenler dışındaki kişilerin SGK e-Tebligat kullanımı ise isteğe bağlıdır.

SGK tarafından kurulan elektronik ortamda yapılacak tebligat işlemleri için belirlenen usul ve esaslar 2021-38 sayılı Genelge ile açıklanmış. İşverenler ya da isteğe bağlı e tebligat adresi almak isteyen kişiler için başvuru işlemleri www.turkiye.gov.tr üzerinden sağlanacaktır.

SGK duyurusundan sonra elektronik tebligat gönderimi ilk olarak Bursa, Konya, Eskişehir ve Gaziantep illerinde uygulanmıştır.   

SGK E-Tebligat Uygulaması Ankara’da Başlıyor

SGK’nin 01/09/2022 tarihinde yapmış olduğu duyuruda;

01/09/2022 tarihi itibariyle Ankara ilinde e tebligat konusunda yükümlülere elektronik ortamdan tebligat gönderilmeye başlanacağı açıklanmıştır.

Söz konusu illerde e tebligat başvurusu yapmamış gerçek veya tüze kişiler için tebligat gönderimi eski usulde devam edeceği bilgisi paylaşılmıştır.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir