MESEM Teşviki Uygulama Esasları
MESEM Teşviki Uygulama Esasları

MESEM Teşviki Uygulama Esasları

İşverenlere sağlanan birtakım devlet desteği ve teşviklerle genel istihdamın arttırılması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda yapılan destekler ile işverenlerin beraberinde çalışanların da iş bulması ve meslek edinmesi hususunda imkanların önü açılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Mesleki Eğitim Merkezi Telafi Çerçeve Öğretim Programı” kapsamında bireyleri çalışma hayatına hazırlamak ve işgücü piyasasının talepleri/ihtiyaçları doğrultusunda eğiterek işletmelerde beceri eğitimi ve staj faaliyetlerini artırmak ve işletmelerin bu anlamda mali yükümlülüklerini azaltmak amacıyla sağlanan bir destektir.

Teşvikten Yararlanma Koşulları

Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul veya kurumlarında uygulanmak üzere 24 alan, 97 dalda “Mesleki Eğitim Merkezi Telafi Çerçeve Öğretim Programları” hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.  Aşağıda belirtilen koşullar kapsamında işverenler teşvikten yararlanabilecektir.

  • Mezuniyet yılına bakılmaksızın tüm lise ve üniversite mezunları yararlanabileceklerdir.
  • Programın süresi en fazla 27 hafta olarak uygulanacaktır.
  • Eğitim içeriğinin tamamı işletmelerde yapılacaktır.
  • Eğitime bir işletme ile sözleşme yapılması akabinde başlanacaktır.

Program süresince katılımcılara bulunduğu okul ya da kurum tarafından iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılacaktır. Eğitim süresince devam zorunluluğu bulunmaktadır katılımcıların devamsızlık hali program süresinin 1/6’sını geçmesi durumunda kurs geçersiz sayılacaktır.

Program süresince işletmeye programa katılan her personel için net asgari ücretin yarısı kadar destek sağlanacaktır.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir