Vizite Web Servisi Uygulaması
Vizite Web Servisi Uygulaması

Vizite Web Servisi Uygulaması

Vizite web servisi uygulaması, 5510 sayılı Kanunun 4.maddesinin (a) bendi kapsamındaki sigortalılara ait iş göremezlik raporlarının işveren tarafından SGK’ya bildirilmesini ve bu raporların onaylanabilmesini sağlayan bir uygulamadır.

Web servisi uygulaması, SGK’nın 31.03.2022 tarihli duyurusu ile kullanıma açılmıştır.  Bu uygulama ile sigortalılara ait iş göremezlik bilgilerinin temin edilmesi ve rapora ilişkin çalışılmadığına dair bildirim işleminin yapılabilmesi amaçlanmıştır.

Vizite web servis uygulaması kullanılan bilgi sistemleri otomasyon yazılımlarına entegre olacak şekilde hazırlanmış olup uygulamada kullanılacak metotlara 31.03.2022 tarihli duyuruda yer verilmiştir. Böylece uygulamanın web servis versiyonu ile yayımlanan kılavuza göre işverenler çalışanlara ait istirahat raporlarına erişerek çalışmazlık bildiriminde bulunabilecektir.

SGK vizite web servis uygulamasına ilişkin 14.09.2022 tarihli yeni bir duyuru daha yayımladı. Bu yeni duyuruyla beraber web servis uygulamasında güncelleme yaptığını bildirdi. Yapılan güncelleme ile web servis uygulamasında kullanılabilecek üç yeni metot ve görev eklendi. Eklenen bu metot ve görevler iş kazası raporlarının sorgulanması ve onaylanmasına ilişkindir.

Söz konusu metot ve görevlerin yer aldığı SGK Duyurusu metnine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir