Prim Borcu Nedeniyle Emekli Olamayanlara Müjde
Prim Borcu Nedeniyle Emekli Olamayanlara Müjde

Prim Borcu Nedeniyle Emekli Olamayanlara Müjde

13 Şubat 2018 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Sosyal Bakanlığınca yapılan açıklama, Prim Borcu Nedeniyle Emekli Olamayanlara Müjde niteliği taşıyor.

Açıklamada SGK ile Ziraat Bankası’nın, emeklilik hakkı doğmuş ama prim borcu bulunan Bağ-Kur’lu esnafa kredi sağlanmasını içeren iş birliği protokolünün imzalandığı belirtiliyor. Protokol kapsamına, Bağ-Kur’lu olup birikmiş prim borcu veya askerlik ve doğum borçlanması olanlar da dahil edildi.

Kredi kapsamında yaş ve sigortalılık süresi şartlarını dolduran fakat prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lular yer alıyor. Borçların yapılandırılması ve düşük faizli kredi imkanı sunan protokol gereği %1,28 faiz oranı ile 48 ay vadeli olarak emekli aylıkları ile borçları karşılamaları sağlanacak.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, üç ay süreyle geçerli olan protokolün talep hâlinde iki kez uzatma imkanı sunduğunu ifade ederken, sigortalıların Ziraat Bankası’na müracaatları hâlinde kredilerinin yatacağını sözlerine ekledi.

 

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

65 Yaş Üzeri SGK Prim Ertelemesi Sona Erdi

65 Yaş Üzeri SGK Prim Ertelemesi Sona Erdi

Geçtiğimiz dönemde erteleneceği duyurulan 65 yaş üzeri SGK'lıların prim ödemelerinde, erteleme süresi doldu.

1 yorum

  1. ssk da 250 gün eksiğim var siğortalı işe giremiyorum askerlik borclanması yaptım ama yetmiyor yeni kanunda banada hak verildimi borclanıp emekli olabilirmiyim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir