Engelli İstihdamı Rakamları

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verileri doğrultusunda, 2016 sonu itibarıyla engelli çalıştırmakla yükümlü 806 kamu kurum ve kuruluşunun bulunduğu ifade ediliyor. 806 işletmenin, toplamda 8 bin 206 Engelli İstihdamı zorunluluğu varken; rakamlar 10 bin 822’ye ulaşıldığını gösteriyor.

Özel sektörde ise engelli işçi çalıştırması zorunlu olan 18 bin 332 işveren var. 92 bin 413 engelli personel, özel sektörde istihdam ediliyor.

Engelli İstihdamı Nasıl Hesaplanıyor?                 

İşyerinde 50 ve daha fazla işçisi olan özel sektör işletmelerinde engelli işçi sayısı, toplam işçi sayısının en az % 3 oranında olmalı. Bu zorunluluk, aynı il sınırında, aynı işverene ait tüm işyerlerinin toplam çalışan sayısı dikkate alınarak hesaplanmalı.

care-ecoRakamlar Her Şey Değil

Ancak takdir edersiniz ki, rakamlar her şey değil. Engelli İstihdamı sadece kağıt üzerinde geçerli olacak bir olgu değildir. Bunun için işyeri politikalarından, çalışma şartlarına dek pek çok şeyi gözden geçirmeniz gerekecektir.

Datassist Bordro Servisi’nin 17 Kasım’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda ücretsiz olarak düzenleyeceği İşvereni Yakan Sorular 8: “Care Economy” etkinliğine katılın; sorularınızın ortadan kalkması için ilk adımı atın.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

Süreli Engelli Raporlarının Yenilenme Zorunluluğu

Süreli Engelli Raporlarının Yenilenme Zorunluluğu

Pandemi nedeniyle geçerli kabul edilen süresi geçmiş engelli raporları için yenileme süreci başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir