otelini-12-ay-acik-tutana-iskur-tesviki-geliyor

Otelini 12 Ay Açık Tutana İŞKUR Teşviki Geliyor!

Otellerdeki ‘kalifiye’ personel açığını gidermek amacıyla bir proje hazırlandı. İlgili bakanlıkların incelemeye aldığı proje hayata geçerse, İŞKUR 12 ay açık tutulacak konaklama tesislerinde personel istihdam edecek. Hem söz konusu açık kapanacak, hem sezon uzayacak, hem de tatilcinin kaliteli hizmet veren tesis seçeneği artacak. Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, projenin kabul görmesi halinde, 12 ay boyunca açık tutulacak otellerde personel istihdam edeceklerini belirtti.

Otel Çalışanları 7 Ay İşsiz Kalıyorlar

Turizm sektöründeki eğitimli ve tecrübeli personel açığının, turizm sezonunun tüm yıla yayılmamasından kaynaklandığını ifade eden Sarıyerli, “Oteller 5 ay kadar açık. Ancak insanlar doğal olarak tüm yıl çalışmak istedikleri için turizme yönelmek istemiyor. Başvuranlar çok ama istekleri karşılanamıyor” ifadelerini kullandı.

Turizm Sezonu Projeyle Uzyacak

Sarıyerli, şöyle konuştu: “Kurum olarak, kursiyerimiz gibi faaliyetine devam eden personele maddi katkı sağlayacağız. Sosyal güvenlik primlerini biz karşılayacağız. Bu sayede hem sektör, personeline sürekli çalışma imkanı bulacak, daha kalifiye hale gelecek, hem de işsiz kalmasının önüne geçmiş olacağız. Ayrıca bu yolla oteller kışın da açık kalacağı için turizm sezonunun uzamasının da önü açılacak. Proje incelemeye alındı.”

Hakkında iskanunu

Göz atın

Yersiz KÇÖ Ödemelerinin İŞKUR Genelgesi

Yersiz KÇÖ Ödemelerinin İŞKUR Genelgesi

KÇÖ'den yersiz yararlanma ile ilgili yasal düzenleme geldi. Peki yasal düzenlemede kimlere, hangi yaptırımlar uygulanacak?