2018 BağKur Primleri

1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasında geçerli olan 2018 BağKur Primleri için ödenecek tutarlar belli oldu! Rakamların yanı sıra 4B BağKur primine tabi olanlardan kesilmesi planlanan “işsizlik primi” hakkında da yeni çalışma yılını ilgilendiren bir değişiklik var.

2018 BağKur Primleri Ne Kadar Oldu?

Esnaf veya şirket ortaklarının ödeyeceği BağKur primi 2018 yılı için indirimsiz olarak 700,17 TL olarak belirlenirken; prim borcu olmayan ve primlerini düzenli ödeyen işverenler için bu rakam % 5 indirimli olarak 598,70 TL tutarında tahsil edilecek.

İsteğe bağlı BağKur priminde ise % 5 indirimden faydalanılmıyor. 2018 yılında isteğe bağlı primin tutarı ise 649,44 TL olacak.

Tarım / çiftçi iş kolundaki 2018 BağKur prim tutarı indirimsiz 583,48 TL; düzenli ödeme ve borçsuzluk hâlinde ise % 5 indirim ile 498,91 TL olacak.

İşsizlik Primi Kesintisi Alınacak mı?

4B BağKur’lu olanlar arasından;

  • Gerçek veya basit usulde vergi mükellefi olan esnaf
  • Gelir vergisinden muaf olup Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı olanlar
  • Anonim şirket yönetim kurulu üyeliği dolayısıyla BağKur’lu olanlar
  • Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortaklığından dolayı BağKur primi yatıranlar
  • Bu kapsamlar haricindeki şirketlerin tüm ortakları

2018 Ocak itibarıyla brüt asgari ücretin* % 2’si oranında “işsizlik primi kesintisi”ne uğrayacaklardı. Ancak bu süre uzatıldı ve 2018 yılı içinde BağKur primi ödeyenler için bir kesinti söz konusu değil.

* Brüt asgari ücret 2.029,50 TL olarak belirlenmişti. 2018 Asgari Ücret ve parametreleri konusundaki kapsamlı haberimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Hakkında Datassist Mevzuat Kulübü

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

1 yorum

  1. Merhabalar ben düzenli ödemeden yararlanıyorum olduki takip edemedim geciktirdim.aralik ayin en son ödemesi ne zaman yapmam lazim.teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir