2020-kidem-tazminati-tavani-aciklandi
2020-kidem-tazminati-tavani-aciklandi

2020 Temmuz-Aralık Dönemi Kıdem Tazminatı Tavanı Açıklandı

1 Temmuz 2020 itibarıyla geçerli olacak kıdem tazminatı tavan tutarı belli oldu.

Buna göre kıdem tazminatı tavanı 7 bin 117 lira 17 kuruş olarak belirlendi. Kıdem tazminatı tavanında geçtiğimiz döneme göre yüzde 5,75’lik bir artış olduğu gözlenirken, yıl sonuna kadar bu şekilde uygulanacak.

Kıdem Tazminatı Tavanı Nasıl Belirleniyor?

Kıdem tazminatı kişinin son brüt ücreti ve sürekli ödenen nakdi ve ayni menfaatleri dahil edilerek hesaplanıyor. Giydirilmiş ücret, kıdem tazminatı tavanından büyükse kıdem tazminatı tavanı dikkate alınırken; giydirilmiş ücret kıdem tazminatı tavanından küçük olduğu zamanlarda ise, giydirilmiş ücret dikkate alınıyor. Hesaplama yapılacak tutar kişinin kıdem süresine göre oranlanarak kıdem tazminatı brüt tutarı elde ediliyor. Kıdem tazminatının yalnızca damga vergisine tabi bir ödeme olduğunu da unutmamak gerekiyor

Ocak ve temmuz olmak üzere her 6 ayda bir güncellenen kıdem tazminatı tavan tutarı, en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen azami emeklilik ikramiyesini geçemiyor. En yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenmekte olan emeklilik ikramiyesi ise memur maaş katsayısı baz alınarak belirleniyor. Kıdem tazminatı tavanını belirleyen kurum ise; Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB).

Geçtiğimiz Dönemde Kıdem Tazminatı Tavanı Ne Kadardı?

1 Ocak 2020’den 30 Haziran 2020’ye kadarki kıdem tazminatı tutarı ocak ayının ilk günlerinde açıklanmıştı. Buna göre, bu süre zarfındaki kıdem tutarı 6 bin 730 lira 15 kuruş olarak belirlenmişti.

2020 ikinci dönem kıdem tazminatı tavanı ile ilgili açıklamanın aslına ulaşmak için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

2024 Yılı Asgari Ücret Desteği Genelgesi Duyuruldu

2024 Yılı Asgari Ücret Desteği Genelgesi Duyuruldu

2024 YILI ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ GENELGESİ DUYURULDU

1 yorum

  1. Kamuya ait işyerinde çalışıyorum.. İHTAR cezası aldım.. Bu alınan ihtar cezası bir yıl içerisinde kalkıyormuş.. Doğru mu??? Bu ihtar cezası Adliyeden Sabıka kaydı almağa gittiğimizde karşıma çıkar mı???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir