calisan-devir-orani-ortaya-cikiyor

Çalışan Devir Oranı Ortaya Çıkıyor

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN’ün başlattığı son araştırma ile çalışan devir oranının belli olması hedefleniyor. “Çalışan Devir Oranı”, belirli bir dönemde bir şirkette çalışanların işe giriş-çıkış devir oranını anlatmaktadır. Bu araştırmada 2014 yılı içinde şirketinizin çalışan sayıları ve bu çalışanlara ek olarak yeni işe aldığınız personel sayısı, işten ayrılan personel sayısı ve istifa eden personel sayısı değerlerini kısa anket formuna girmeniz bekleniyor.

Bilindiği üzere PERYÖN, bu araştırmayı geçtiğimiz yıl da yapmıştı. 103 şirketin katılımıyla gerçekleşen ve 2014 I. Yarıyıl dönemini kapsayan araştırmanın sonuçları da kamuoyuyla paylaşılmıştı. Araştırmaya göre işgücü devir oranı 2013’e (%19) oldukça yakın gerçekleşerek %  20 olmuş, işten ayrılmaların yarattığı çalışan devir oranı ise % 9 olarak gerçekleşmişti. İşten ayrılmalar dolayısıyla işgücü devir oranı ise 2013’e nazaran % 3 azalmıştı.

Bu seneki Çalışan Devir Oranı araştırmasına dahil olup sektördeki varlığınızı rakamlarla da tasdiklemek için araştırmaya katılabilirsiniz:

https://docs.google.com/forms/d/1cghfclXnww_f9eSWVA4ShukR6Kh3R0KPOE9oo_ryQSU/viewform

 

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

ik-departmanlarini-2015-te-neler-bekliyor

İK Departmanlarını 2015’te Neler Bekliyor?

    PERYÖN‘ün yayınladığı 2014 Yılı Değerlendirme Anketi’ne göre İK departmanlarının 2015’te yetenek yönetimi ve …