Emeklilere Bayram İkramiyesi
Emeklilere Bayram İkramiyesi

Emeklilere Bayram İkramiyesi

12 milyondan fazla emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesine dair açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Kurban ve Ramazan bayramında emeklilere ikramiye verilmesine ilişkin uygulama, önümüzdeki Kurban Bayramında da devam edecek. İlk olarak Nisan 2018’de hayata geçirilen bu uygulamada, yaklaşan bayram ile beraber verilecek ikramiyenin miktarı ve ödeme günü de netlik kazandı.

İkramiye Ne Zaman Verilecek?

Bakan Selçuk’un açıklamalarına göre; tutar önceki bayramlarda olduğu gibi, bu bayram için de 1.000 lira olarak belirlendi. Söz konusu ikramiye SSK’lılara 8 Ağustos‘ta ödenirken, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı mensuplarına ise 9 Ağustos‘ta ödenecek.

Son dönemde artan enflasyon ile birlikte, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ikramiyenin her sene güncellenmesini talep etmişti. Hatta konu meclise de taşınmış, ancak ikramiye de bir değişiklik olmamıştı.

Kimler, Ne Kadar İkramiye Alacak?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramında 10.7 milyar lira ödeme yapılırken, kurban bayramında bu rakam 10.8 milyar liraya çıkacak. 12 milyon 148 kişiye verilecek olan bayram ikramiyesi SSK (4a), BAĞ-KUR (4b) ve Emekli Sandığı (4c) Emeklilerinin yanı sıra; yaşlılık aylığı alanlar, vazife malullüğü, aylığı alanlar, malullük aylığı alanlar, ölüm aylığı alanlar, sürekli iş göremez geliri olanlar, ölüm geliri olanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular, terörden zarar göre sivil vatandaşlar da verilecek.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlar, İkramiyeden Nasıl Yararlanacak?

Vefat etmiş eşi üzerinden dul aylığı ve yine vefat etmiş anne – baba üzerinden yetim aylığı alanlara, hisselerine göre ikramiye verilecek. Öte yandan, birden fazla aylık alanlara da en yüksek hisseli aylıkları baz alınarak yararlandırılacak ve tek maaş için ödeme yapılacak.

Emeklilerin her zaman yanında olacaklarının altını çizen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum.” diyerek, sözlerini noktaladı.

 

 

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İşyeri ve Şirket Geçişlerinde Otobes Kesintinde Nelere Dikkat Edilmeli?

İşyeri ve Şirket Geçişlerinde Otobes Kesintisinde Nelere Dikkat Edilmeli?

İşyeri ve Şirket Geçişlerinde OTOBES Kesintisinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir