Yemekte KDV İndiriminin Süresi Uzatıldı
Yemekte KDV İndiriminin Süresi Uzatıldı

Yemekte KDV İndiriminin Süresi Uzatıldı

Yemek harcamalarında KDV oranı %8 olarak uygulanırken, geçtiğimiz yaz uygulamaya konan indirimle KDV oranı %1’e çekilmişti. Söz konusu indirimin uygulanmasına devam edilecek.

31 Temmuz’da sona ermesi beklenen yemek harcamalarındaki indirimli KDV uygulaması, 31 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 4312 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile tekrar uzatıldı. 2 aylık uzatma ile yemek harcamalarından hesaplanan KDV tutarı harcamanın %1’i olarak faturalara yansıyacak. Yeniden uzatma kararı yayımlanmadığı takdirde, 30 Eylül 2021 itibariyle indirim uygulaması sona erecek.

Çalışanlara sağlanan yemek hizmeti ile verilen yemek kartlarının bordro ve muhasebe işlemlerindeki gelir vergisi istisnasını KDV dâhil tutar üzerinden hesaplayan iş yerlerinin, hesaplamalarında kullanması gereken KDV oranı %1 olarak devam edecek. 30 Eylül 2021 tarihinden sonra yapılacak yemek harcamalarında KDV oranı %8’e çıkacağından bu dönemi ilgilendiren vergi istisnası hesaplamalarında KDV oranı %8 olarak dikkate alınmalı.

2021 Yılı Yemek Kartı Gelir Vergisi İstisna Tutarı

Çalışanlara yemek kartı ile verilen yemek tutarlarının, iş günü bazında günlük 25 TL’si gelir vergisi matrahından istisna edilir. Bu tutarın altında ödenen yemek tutarları gelir vergisi matrahından istisna edilirken, bu tutarı aşan ödemelerde aşan kısım gelir vergisine tabidir. Bu tutarın KDV dâhil olarak hesaplanması durumunda istisna tutarı;

  • %1 KDV oranı ile 25,25 TL
  • %8 KDV oranı ile 27 TL olacak.

30 Eylül’e kadar 25,25 TL günlük tutar üzerinden istisna uygulanırken, uzatma olmazsa 1 Ekim itibariyle 27 TL günlük tutar üzerinden iş günü bazında gelir vergisi istisnası uygulayabilirsiniz.

İlgili Cumhurbaşkanı Kararı için tıklayın.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir