erkek-isciye-dogum-izni-geliyor

Erkek İşçiye Doğum İzni Geliyor!!

Tahmini okuma süresi: 2 dk. 
Çalışma hayatında en çok sorulan fakat sık sık yanlış yorumlanan konulardan birisi de erkek işçinin eşinin doğum yapması halinde herhangi bir Yasal izninin olup olmadığı idi. Erkek işçinin eşinin doğum yapması halinde izninin bulunup bulunmadığını daha önceki yazımızda siz değerli okuyucularımıza duyurmuştuk.

4857 sayılı İş Kanunun da, eşi doğum yapan erkek işçiye doğum izni adı altında izin verileceğine dair bir hüküm bulunmadığından, bu ad altında izin verilememekte idi. Çocuğun “ölümü” halinde izni düzenleyen yasa hükmü “doğumu” halinde erkek işçi için açık bir düzenleme getirmemişti.  Uygulamada ise işverenin atıfet kabilinden eşi doğum yapan erkek işçiye çeşitli sürelerde izin verdiği görülmekte idi.

Erkek İşçiye Doğum İzni Maddesi Kabul Edildi

İş yaşamıyla ilgili düzenlemeleri içeren İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir çok düzenlemenin yer aldığı maddelerden birisi de eşi doğum yapan erkek işçiye doğum izninin getirilmesidir. Kabul edilen maddeye göre;
İşçiye evlenmesi, evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü halinde 3 gün, eşinin doğum yapması halinde 5 gün ücretli izin verilecek.

Meclis Genel Kurulunda kabul edilen Yasa Tasarısının Resmi Gazetede yayımlanması ile birlikte kabul edilen diğer maddelere ilişkin bilgileri sizlere duyurmaya devam edeceğiz.

 

Hakkında iskanunu

Göz atın

Fazla Mesai Mutabakat Formalarını Unutmayın

Fazla Mesai Muvafakatnamesi İmzalatmayı Unutmayın

Yeni yıl, bütçe çalışmaları, yeni parametreler, yeni uygulamalar derken, yeni yıl için idari para cezaları …