Yeni Yılda yüzde 9 Bekleniyor

Yeni Yılda % 9 Bekleniyor

2014 yılı zam anketi yapıldı; 1.620 firma yetkilisi ve 18.300 kişiden görüş alındı. Anket sonucu olarak maaş zamlarının 2013’teki yüzde 7’lik düzeyinin aşılacağı ve yüzde 9 seviyesine yükseleceği öngörülüyor.

Bir kariyer sitesinin yaptığı ankette 2014 yılı maaş zammı beklentisi % 9 civarında seyrediyor. En yüksek maaş zammı % 25 ile kuyumculuk sektöründe, en düşük maaş artışı ise % 3.3 ile gayrimenkulde gerçekleşecek.

Kuyumculuğu % 20 ile dış ticaret, % 15 ile dayanıklı tüketim malları, denetim, e-ticaret, madencilik ve restorancılık izliyor. Gayrimenkulün ardından en düşük zammı alacak sektörler ise yüzde 5 ile otelcilik, yüzde 5,2 ile danışmanlık ve yüzde 5,3 ile sağlık olacak.

İnsan Kaynakları Danışmanlık Şirketi Randstad’ın yayımladığı “Global İş Dünyası Eğilimleri Raporu”na göre ise 2014 yılına en olumlu bakanlar % 84 ile Hindistanlı çalışanlar oldu. Doğu Avrupa ülkelerinin çalışanlarının ise % 41 civarında yeni yılda iyileşme bekledikleri rapor edilmiş.

Yeni yılda çalışanların % 58’i ücret artışı, % 48’i ise bir seferlik ikramiye almayı umut ediyor.

{fcomment id=1685}

Hakkında iskanunu

Göz atın

Zam Alamadığı İçin İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi?

Zam Alamadığı İçin İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi?

Çalışanların beklentisi, işe girişte anlaştıkları ücretlerin zamanla yükselmesidir. Bu kimi zaman iş sözleşmesinde açıkça kararlaştırılırken, …