Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği Ne Zaman Olacak?

Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği Ne Zaman Yapılacak?

4447 Sayılı İşsizlik Kanunu gereği her ayın beşinci günü ödenen İşsizlik ödeneği, Ramazan Bayramı nedeni ile öne çekilerek, 2019 Mayıs dönemi İşsizlik Ödeneği ve Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri 31 Mayıs 2019 Cuma gününden itibaren yapılacaktır.

İşsizlik Ödeneği Nedir?

Sigortalı çalışanların, çalıştıkları dönemlerde işverenleri ile birlikte ödedikleri ve işsiz kaldıkları dönemlerde belirli şartları sağlamaları halinde 6, 8, 10 ay süresince İşsizlik Fonu hesabından ödenen bir ödenektir.

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Kısa çalışma ödeneği sürekli bir ödeme olmayıp, hem çalışanların hem de işverenlerin belirli şartları taşıması ile çalışanlara verilen geçici bir mali destektir.  Mevzuatımızda yer alan tanımla kısa çalışma desteğini ele alacak olursak; “Genel ekonomik, sektörel,  bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş yerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, iş yerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanlığı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama” olarak karşımıza çıkmaktadır

 

Hangi İşten çıkışlarda İşsizlik ödeneği alınabilir, tıklayınız.

Kısa Çalışma Ödeneği Detayları ve Talep Formu için tıklayınız.

Hakkında Datassist Admin

Göz atın

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

İş Hukukunda Fazla Çalışmanın İspat Yükü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir